A faesztergályos

Üllő

Szent István-napi rendezvény 2014.08.20


Mikor reggel felébredtem hallottam a csendes eső zaját kintről nem sok reményt fűztem, hogy a nap hátralévő részében jobb idő lesz. Miközben közeledtem Üllő felé kis reménysugárként a felhők közül valamiféle reménysugár szűrődött ki. Úri dolgunk volt, mert nem kellett sátrat állítani és a sátor akkora volt, hogy ketten elvesztünk benne. Sokáig vártunk, hogy mikor pakoljunk ki. Természetesen amikorra mindent a sátor alá hordtunk addigra leizzadtam illetve megáztam. Frédi töretlen lelkesedéssel pakolgatta ki a kiállítási darabjait, majd neki is fogott a forgácsgyártásnak. Igazi közönség sokáig váratot magára, mert úgy látszik az emberek félnek az esőtől.

Frédi, hogy az esőt elűzze az egyik frissen készített tányérjában, mint áldozati oltáron forgácsot égetett. Az eső természetesen nem állt el, de füst az lett rendesen. A tányérnak azért megkegyelmezett.

Forgács készült bőven. A nap kisütött, majd újra eleredt az eső délutánra igazi szép idő lett inkább őszi, mint nyári. Már megbeszéltük, hogy lassan összepakolunk, amikor megjelent egy helybéli és hozott nekünk pár korong koronaakácot. Neki álltunk megesztergáltuk és közben még nézőközönségünk is akadt. A nap annak ellenére, hogy az időjárás nem kedvezett nekünk gyorsan eltelt.

A képeket egyrészt saját magam készítettem másrészt loptam Túri Alférdtól.

Oldal térkép | Pozsgai István © 2014 | All Rights Reserved