A faesztergályos

Káva

V. Kávai Lecsófesztivál 2015.08.16


A Tápiósági a III Rétesfesztiválon az egyik csapat lelkes résztvevője Rádi Sándorné meghívott minket a Kávai falunapra és a Kávai Lecsófesztiválra. Sajnos a falunapon nem tudtunk részt venni, de a lecsófesztiválon igen, bár pár nappal korábban nem tudtam, hogy én is ott tudok-e lenni.

Mostanában képtelen vagyok a rendezvényekre a megbeszélt időre odaérni, most is késtem 10 percet, bár a rendezvényről így sem késtem el. Túri Alfréd és Vági Tibor már nagy előkészületet tettek, hogy Tibor új sátrát felverjék, épp időben érkeztem, hogy Tibor a első saját sátor állításán részt tudjak venni, majd jött a Frédi sátrának felállítása. A sátrakat komótosan belaktuk, természetesen közben ment az egymás ugratása. Még ki sem pakoltunk és az első érdeklődő is megérkezett, majd követte a többi. A nap folyamán csak reggel tudtunk időt szakítani arra, hogy a rendezvényen való megjelenésünket megörökítsük.

A kánikula ellenére folyamatosan volt érdeklődő, így szinte folyamatosan dolgoztunk a gépeken. A sátrat többször át kellett rendezni, hogy az elkészült fatárgyak a napsütéstől ne repedjenek meg, de így is a délutánra az egész pavilon napsütésben úszott. Több fiatal fiú vállalkozott arra, hogy kis segítség mellett elkészítse saját készítésű pörgettyűjét.

Köszönöm a szervezőknek, hogy folyamatosan gondoskodtak arról, hogy az energiánk ne fogyjon el, mert mindig hoztak nekünk valamit enni, inni. Kánikula ide vagy oda, de egy élményekben gazdag munkás napot zártunk.

A képeket Túri Alfréd és Pozsgai István készítették.

Oldal térkép | Pozsgai István © 2014 | All Rights Reserved